visie

Visie:

Ik ga ervan uit dat ieder mens op aarde komt met een bepaalde bestemming/doel. Het is aan de ouders en opvoeders de taak de kinderen te begeleiden zodat het kind zijn eigen levensweg kan bewandelen. Een kind is gelijkwaardig aan de volwassene maar niet hetzelfde. Mijn visie is dan ook dat je vanuit je verantwoording als volwassene het kind mag begeleiden naar zelfstandigheid. Daarbij komt dat ouder en kind vaak zo verbonden zijn dat het kind de ouder spiegelt; het laat de onbewuste zaken van de ouder zien, vaak in de vorm van ongewenst gedrag. Het bewust worden van je eigen projecties is een belangrijk onderdeel van de opvoeding, zodat je kind en jij zo gezond mogelijk kunnen opgroeien. Je kunt niet van een kind eisen te veranderen, je kunt wel jezelf veranderen. Daar is moed voor nodig, maar het loont de moeite!

Met wat voor een vragen kan je komen?

In feite kunnen we elke opvoedingsvraag bespreken. Mocht na het eerste gesprek blijken dat er andere hulp nodig is dan dat ik kan bieden verwijs ik je door naar een collega met een specialisatie op het betreffende gebied. Voorbeeldvragen die aan bod kunnen komen:

  • Het gaat niet goed met mijn kind op school, waar zou het aan kunnen liggen?
  • Mijn kind is zo druk hoe ga ik daarmee om?
  • Ik ben net gescheiden, hoe help ik mijn kinderen hiermee om te gaan?
  • Hoe reageer ik op mijn opstandige peuter?
  • Hoe geef ik mijn kind de ruimte zonder het te verwennen?
  • Mijn kind van 5 speelt sexuele spelletjes hoe ga ik daarmee om?

Hoe ziet een sessie eruit?

In eerste instantie zullen we de situatie bespreken. Al naar gelang je vraag kan ik jou vragen stellen waardoor jezelf verder kunt komen. Maar ik kan je ook tips geven of oefeningen om met de situatie om te gaan. Wij gaan samen op weg waarbij we geen van beiden weten wat het precies zal worden. Soms is één sessie voldoende, indien je daar behoefte aan hebt kunnen we vaker afspreken. In sommige gevallen kan het fijn zijn dat ik ook in de thuissituatie kom, of het kind ontmoet.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: